مراحل تعویض پلاک برای فروش خودرو و آدرس مراکز تعویض پلاک

سرفصل‌های مقاله

اگر می‌خواهید خودروی خود را به فروش برسانید، اصلی‌ترین اقدامی که باید برای این کار انجام دهید، تعویض پلاک است. تعویض پلاک فعالیتی است که برای انتقال مالکیت خودرو یا همان انتقال اسناد، از فردی به فرد دیگر انجام می‌شود و مراحل مشخصی دارد که باید آن‌ها را پشت سر بگذارید. در این مطلب از سوپر اپلیکیشن تاپ به بررسی مراحل تعویض پلاک برای فروش خودرو و معرفی مراکز تعویض پلاک برای انجام این فعالیت می‌پردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

تعویض پلاک به چه علت انجام می‌شود؟

همانطور که می‌دانید، هر خودرو دارای یک پلاک منحصربه‌فرد است که شامل عدد و حروف هستند. هر کدام از این پلاک‌ها تحت مالکیت یک فرد قرار دارند و در سند مالکیت خودرو، این پلاک خودرو است که به همراه اسم فرد مالک درج می‌شوند. در فرایند تعویض پلاک، مالکیت خودرو از فردی به فرد دیگر انجام می‌شود. به بیان ساده‌تر، اگر شخصی خودروی خود را بفروشد و تعویض پلاک انجام نشود، در اصل آن فرد هنوز صاحب خودرو است و خریدار به‌صورت رسمی مالکِ آن وسیله نقلیه نشده است.

شرایط و مراحل تعویض پلاک خودرو

تعویض پلاک خودرو مراحل مشخصی دارد و جدا از فرایند دریافت نوبت، ممکن است چند ساعت یا حدود یک روز طول بکشد. در ادامه مراحل را به ترتیب نام می‌بریم:

  1. ثبت‌نام در سایت تعویض پلاک
  2. اخذ نوبت آنلاین
  3. حضور در مرکز تعویض پلاک و دریافت قبض
  4. بازدید فنی و طی مراحل اداری
  5. فک پلاک
  6. تسویه خلافی
  7. دریافت تاییدیه نقل و انتقال و اخذ سند جدید
  8. نصب پلاک جدید

در این بخش مراحل تعویض پلاک خودرو را به ترتیب بررسی خواهیم کرد.

ثبت‌نام در سایت تعویض پلاک

در قدم اول، باید وارد سایت تعویض پلاک به آدرس http://nobatdehi.epolice.ir/ شده و با کلیک روی گزینه ثبت نام و تکمیل اطلاعات مورد نیاز در آن ثبت نام کنید. لازم به ذکر است که برای دریافت نوبت می‌بایست در سامانه سخا و پست ایران آدرس خود را ثبت کنید. برای اطلاع از نحوه استفاده از سامانه سخا می‌توانید مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.

گرفتن نوبت آنلاین

پس از ثبت نام در سایت، با وارد کردن اطلاعاتی مانند شماره پلاک، نوع خودرو و استان و کلیک روی گزینه جستجو کلیک کنید تا مراکز تعویض پلاک موجود در شهر شما، به نمایش در بیایند. سپس با انتخاب یکی از این مراکز، انتخاب ساعت و پرداخت هزینه می‌توانید نوبت خود را به‌صورت آنلاین دریافت کنید. پس از دریافت نوبت، از سایت یک رسید و کد رهگیری دریافت می‌کنید که باید هنگام مراجعه به مرکز تعویض پلاک آن را به همراه داشته باشید.

ورود به مرکز و تحویل مدارک

بعد از دریافت نوبت، باید در زمانی که خودتان انتخاب کردید، به مرکز تعویض پلاک مراجعه کنید و مدارک مورد نیاز که در بخش‌های بعدی بیان شده‌اند را به مرکز ارائه کنید.

بازدید فنی خودرو

در این مرحله، بازدید فنی از خودروی شما انجام شده و اطلاعاتی مانند شماره موتور خودرو و غیره، بررسی می‌شوند.

تسویه خلافی

نیاز است تا برای تعویض پلاک، تمامی جریمه‌ها و خلافی‌های خودرو توسط مالک پرداخت شوند که این کار می‌تواند در مرکز تعویض پلاک صورت بگیرد. به همین دلیل، پس از بازدید فنی خودرو، استعلام خلافی خودرو برای پرداخت صورت می‌گیرد. شما می‌توانید این کار را به صورت آنی و آنلاین انجام دهید مقاله نحوه استعلام آنلاین خلافی را مطالعه فرمایید.

فک پلاک

در این مرحله، نوبت به فک پلاک می‌رسد و پلاک فعلی خودرو از روی آن برداشته می‌شود تا پلاکِ جدید روی آن نصب شود.

دریافت تأییدیه نقل و انتقال خودرو و سند جدید

پس از پشت سر گذاشتن تمامِ مراحل قبلی، نیاز است که خریدار در مرکز تعویض پلاک، تاییدیه نقل و انتقال خودرو را دریافت کند. پس از دریافت، سند جدید به نام خریدار برای خودرو صادر شده و پلاک جدید روی خودرو نصب می‌شود.

شرایط و مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو

تعویض پلاک در اکثر اوقات هنگام خرید و فروش خودرو انجام می‌گیرد و نیاز است که برای انجام این کار، خریدار و فروشنده دارای مدارک و شرایط مشخصی باشند. این مدارک در این بخش بررسی شده‌اند.

مدارک فروشنده

در بخش زیر مدارکی که خریدار در هنگام تعویض پلاک خودرو باید به همراه داشته باشد، بررسی شده‌اند:

  • اصل شناسنامه و کارت ملی صاحب خودرو (یا وکیل قانونی)
  • برگه تسویه حساب خلافی و عوارض خودرو
  • اصل بیمه‌نامه‌های خودرو (ثالث و بدنه)
  • اصل آخرین کارت معاینه فنی خودرو
  • ارائه برگه‌های پرداخت بهای انتقال پلاک
  • اصل کارت ماشین
  • اصل سند خودرو
  • اصل سند مالکیت خودرو (برگ سبز خودرو)

مدارک خریدار

مدارکی که خریدار نیاز است در هنگام تعویض پلاک به همراه داشته باشد به شرح زیر است:

  • اصل شناسنامه و کارت ملی
  • اصل و کپی مدارک احراز محل سکونت (سند خانه یا اجاره‌نامه)
  • حضور خریدار یا نماینده قانونی

البته گاهی پیش می‌آید که خریدار به هر دلیلی مانند عدم داشتن زمان، نمی‌خواهد در مرکز تعویض پلاک حاضر شود که تعویض پلاک در این صورت نیز ممکن خواهد بود. در این شرایط، فروشنده می‌توان در یک دفتر ثبت اسناد رسمی، به خریدار در باب مالکیت و خرید و فروش خودرو وکالت‌نامه دهد. پس از آن خریدار می‌تواند خودش نسبت به تعویض پلاک خودرو اقدام کند.

البته حتما دقت کنید که برای وکالت، حتما به خریدار اعتماد داشته باشید و اگر آن شخص را به درستی نمی‌شناسید، این کار را انجام ندهید؛ زیرا ممکن است آن شخص برای تعویض پلاک اقدامی نکند و هر تخلفی که با آن خودرو انجام شود، به نامِ شما به ثبت برسد.

مدارک و شرایط مورد نیاز تعویض پلاک خودروهای وارداتی

تعویض پلاک خودروهای وارداتی، نیاز به مدارک و شرایط بیشتر و متفاوت‌تری در مقایسه با خودروهای داخلی دارد که در بخش زیر بیان شده‌اند:

  • اصل سند خودرو
  • حضور مالک یا نماینده قانونی به همراه وسیله نقلیه
  • اصل شناسنامه و کارت ملی مالک خودرو یا نماینده قانونی
  • بررسی مدارک وسیله نقلیه توسط کارشناس حقوقی مرکز تعویض پلاک
  • بررسی وضعیت تبصره ۱۳ خودروهای وارداتی
  • بازدید و تائید کارتکس به منظور احراز اصالت وسیله نقلیه توسط کارشناس
  • ارائه مدارک مبنی بر مفاصا حساب دیوان دولتی
  • تخصیص پلاک براساس محل سکونت مالک
  • پرداخت هزینه نقل و انتقال خودرو و صدور کارت مشخصات خودرو

هزینه تعویض پلاک در سال ۱۴۰۳ چقدر است و چه کسی باید آن را پرداخت کند؟

هزینه ثابت تعویض پلاک که توسط مرکز مربوط به این کار دریافت می‌شود، ۳۷۳,۰۰۰ تومان است. البته هزینه‌هایی فرعی مانند خلافی خودرو، مالیات نقل و انتقال خودرو و پرداخت عوارض شهرداری نیز به این مبلغ اضافه می‌شوند. بر اساس عرف پرداخت هزینه ثابت تعویض پلاک با خریدار خودرو و هزینه خلافی با فروشنده است؛ اما قانون شخصی را برای پرداخت این هزینه‌ها مشخص نکرده است. به بیان دیگر، این هزینه‌ها می‌توانند بر اساس توافق و صحبت‌های طرفین توسط هر شخصی پرداخت شوند و الزامی برای پرداخت هزینه تعویض پلاک توسط خریدار یا فروشنده وجود ندارد.

وکالت تعویض پلاک چیست؟

همانطور که اشاره شد، در صورت عدم تمایل فروشنده به حضور در مرکز تعویض پلاک، این شخص می‌تواند به خریدار وکالت تعویض پلاک دهد. وکالت تعویض پلاک توسط فروشنده به خریدار اعطا می‌شود و این امکان را به شخص می‌دهد که بدون نیاز به حضور فروشنده تعویض پلاک خودرو را انجام دهد.

آدرس مراکز تعویض پلاک تهران

آدرس مراکز تعویض پلاک تهران در جدول زیر آورده شده است. همچنین علاوه بر مراکز تعویض پلاک، می‌توانیم آدرس مراکز معاینه فنی را نیز در این جدول مشاهده کنیم.

مرکز تعویض پلاک میثم آدرس: کیلومتر ۱۷ جاده مخصوص کرج، خیابان داروپخش، خیابان اردیبهشت یکم تلفن: ۴۴۹۸۹۸۱۹
مرکز تعویض پلاک خاوران آدرس: کیلومتر ۱۰ جاده خاوران، بعد از سه‌راه خاورشهر، نبش قبرستان ارامنه تلفن: ۳۵۰۴۴۰۰۰
مرکز تعویض پلاک الغدیر آدرس: یافت‌آباد، بلوار الغدیر، خیابان شهید اکبر حسینی تلفن: ۶۶۱۳۳۸۵۷
مرکز تعویض پلاک اتحاد آدرس: بزرگراه شهید زین‌الدین، خیابان احسان، خیابان پنجم غربی، اتحاد تلفن: ۷۷۳۹۳۲۳۲
مرکز تعویض پلاک یادگار آدرس: بزرگراه یادگار امام، خیابان زنجان شمالی، جنب ستاد ترخیص خودرو تلفن: ۶۶۵۱۷۵۲۱
مرکز تعویض پلاک خلیج فارس آدرس: کیلومتر ۷ بزرگراه فتح (جاده قدیم کرج)، بلوار خلیج فارس، خیابان رهنما تلفن: ۶۶۲۶۰۲۶۸
مرکز تعویض پلاک چیتگر آدرس: کیلومتر ۱۱ بزرگراه شهید لشگری (مخصوص کرج) تلفن: ۴۴۹۰۱۵۶۶
مرکز تعویض پلاک باقرشهر آدرس: انتهای خیابان شهید رجایی، میدان شهید چله دوان، خیابان انرژی، ابتدای روستای قمصر تلفن: ۵۶۵۲۸۶۵۶
مرکز تعویض پلاک شهریار آدرس: میدان نماز، کیلومتر ۲ بلوار پلیس، خیابان دامداری تلفن: ۶۵۲۹۰۲۶۹
مرکز تعویض پلاک ورامین آدرس: میدان بسیج، بلوار امام رضا (ع)، روبروی پمپ بنزین مرادی تلفن: ۳۶۲۲۲۰۶۶
مرکز تعویض پلاک پاکدشت آدرس: بلوار شمالی شهدای قمی، نبش جماران هفدهم، پلاک ۴

یک سوپر اپلیکیشن با بیشتر از ۷۰ برنامه آنلاین

در این مقاله از تاپ با بررسی مراحل تعویض پلاک خودرو همراه شما بودیم. خبر خوب این است که سوپر اپلیکیشن تاپ می‌تواند در بخش‌هایی از این فرایند مانند استعلام خلافی خودرو و پرداخت آن همراه شما باشد. شما می‌توانید همین الان این اپلیکیشن را به‌صورت رایگان در تلفن همراه خود نصب کرده و کارهایی مانند پرداخت خلافی، استعلام پلاک فعال، استعلام سوابق خودرو و غیره را در عرض چند دقیقه و به‌صورت کاملا اینترنتی انجام دهید.

از بچگی تو مدرسه به‌خاطر انشاهایی که می‌نوشتم معروف بودم و انشا تنها زنگی بود که ازش خسته نمی‌شدم. با اینکه هنوز از اون شاخه به اون شاخه می‌پرم، اما هیچ‌وقت نمی‌تونم از نوشتن دست بکشم و این کار تنها فعالیتیه که باعث یادگیری بیشترم می‌شه و بهم انگیزه می‌ده :)

سوالات پرتکرار

در حال حاضر، نوبت‌دهی تعویض پلاک به صورت آنلاین انجام می‌شود، اما خود فرایند تعویض پلاک نیاز به حضور فیزیکی در مراکز دارد​.
بله، خریدار و فروشنده هر دو باید در مرکز تعویض پلاک حضور داشته باشند. در صورت عدم حضور فروشنده، او می‌تواند وکالت به خریدار بدهد​.
بله، اگر از تولید خودرو بیش از ۴ سال گذشته باشد، کارت معاینه فنی الزامی است و باید به همراه مدارک ارائه شود​.
هزینه تعویض پلاک خودرو در سال ۱۴۰۳ به دو بخش اصلی و فرعی تقسیم می‌شود. هزینه اصلی حدود ۳۷۳ هزار تومان است و هزینه‌های فرعی شامل مالیات، عوارض و جریمه‌ها می‌شود​.
مدارک اصلی شامل کارت ملی و شناسنامه، برگ سبز خودرو، کارت معاینه فنی (در صورت قدیمی بودن خودرو)، و برگه عدم خلافی خودرو هستند. همچنین داشتن قبض آب، برق یا گاز با آدرس محل سکونت و سند مالکیت یا اجاره‌نامه به نام خریدار نیز ضروری است​.
خیر. فروشنده می‌تواند با اعطای وکالت به خریدار برای تعویض پلاک، در مرکز تعویض پلاک حضور پیدا نکند.
تعویض پلاک خودرو برای انتقال مالکیتِ آن و هنگام خرید و فروش خودرو صورت می‌گیرد.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخوردهای اینلاین
مشاهده همه دیدگاه‌ها