معرفی تمام روش‌های پرداخت قبوض در ایران

در حال حاضر در همه جهان مردم برای انرژی و خدماتی که از دولت‌ها دریافت می‌کنند، هزینه مالیات و قبض می‌پردازند. به ‌همین خاطر پرداخت قبوض نقش مهمی در زندگی انسا‌ن‌ها دارد. از طرفی به علت تسریع امور روتین بهترین راه پرداخت آنلاین آن‌هاست؛ پس در این مقاله نحوه پرداخت قبوض به صورت آنلاین را آموزش داده‌ایم.

سرفصل‌های مقاله

می‌دانیم که ماهانه قبوضی مانند قبض آب، تلفن، برق و غیره وجود دارند که باید توسط شما پرداخت شوند. شاید در گذشته پرداخت این قبوض تنها از راه مراجعه حضوری مانند بانک‌ها و در قالب قبض کاغذی ممکن بود؛ اما در حال حاضر، روش‌های زیادی برای پرداخت قبض وجود دارد؛ از همین رو در این مقاله از بلاگ تاپ، به بررسی انواع راه‌های پرداخت قبوض می‌پردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.  

انواع روش‌های پرداخت و انواع قبوض قابل پرداخت 

دو روش کلی برای پرداخت قبوض وجود دارد که به روش‌های postpaid یا پرداخت پس از دریافت خدمات و prepaid یا پرداخت قبل از دریافت خدمات، تقسیم می‌شوند. پرداخت از طریق این روش‌ها، خود به راه‌کارهای دیگری تقسیم می‌شوند که در این بخش، این دو روش را بررسی خواهیم کرد.

روش پرداخت postpaid (پس‌پرداخت) 

در روش پرداخت postpaid، افراد هزینه خدماتی را که دریافت می‌کنند، پس از استفاده از خدمات می‌پردازند. به عبارت دیگر، در این روش، قبض‌هایی مانند قبض برق یا گاز به‌صورت ماهانه یا هر دو ماه یک‌بار برای پرداخت صادر می‌شود و افراد می‌توانند با روش‌های مختلف آن را بپردازند. 

تنها مشکلی که این روش از پرداخت قبض دارد، این است که فرد نمی‌تواند بلافاصله پس از دریافت خدمات، قبض خود را پرداخت کند و به همین دلیل، ممکن است در آینده انجام این کار را فراموش کرده و در دریافت خدمات به مشکل بخورد. به عنوان مثال مواردی از جمله قبض آب، قبض گاز یا قبض تلفن ثابت در دسته این روش پرداخت قرار می‌گیرند. 

پرداخت قبض به روش prepaid (پیش‌پرداخت) 

بر خلافِ روش قبلی، در روش prepaid، شما هزینه دریافت خدمات را قبل از استفاده می‌پردازید. به بیان دیگر، شما پس از پرداخت این هزینه، یک اعتبار به اندازه مبلغی که پرداخت کردید، دارید و پس از اتمام این اعتبار، امکان استفاده از این خدمات از شما گرفته می‌شود. همان‌طور که می‌توانید حدس بزنید، این روش از پرداخت قبض بیشتر برای قبض موبایل و خدماتی از جمله شارژ و اینترنت استفاده می‌شود. 

انواع روش‌های پرداخت قبض 

روش‌های زیادی برای پرداخت قبض هم به‌صورت اینترنتی و هم به‌صورت حضوری وجود دارند که در این بخش تمامی این روش‌ها را بررسی کرده‌ایم.

بهترین روش پرداخت قبض

پرداخت قبض با اپلیکیشن 

یکی از آسان‌ترین روش‌های پرداخت قبض در عصر امروز، پرداخت قبض با اپلیکیشن است. اپلیکیشن‌های مالی مانند تاپ وجود دارند که شما می‌توانید به‌صورت رایگان، آن‌ها را در تلفن همراه خود نصب کرده و پرداخت تمامی قبوض خود را به‌صورت کاملا اینترنتی و تنها در عرض چند دقیقه در آن انجام دهید. 

پرداخت قبوض با مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان 

شما می‌توانید با در دست داشتن شناسه قبض که برای شما پیامک یا به‌صورت کاغذی ارسال شده، به دفاتر پیشخوان مراجعه کرده و به‌صورت حضوری قبوض خود را پرداخت کنید. تفاوتی که این روش با سایر روش‌های پرداخت قبض با اپلیکیشن دارد، این است که شما باید مبلغی را به عنوان کارمزد به دفاتر پیشخوان برای پرداخت و استعلام قبوض خود پرداخت کنید. 

استفاده از دستگاه‌های ATM برای پرداخت قبوض

برای پرداخت قبوض خود از طریق دستگاه خودپرداز، در قدم اول کارت شما باید عضو شبکه شتاب بوده و رمز دوم داشته باشد. سپس می‌توانید با مراجعه به دستگاه خودپرداز هر بانکی، این کار را انجام دهید. برای انجام این کار به یک دستگاه خودپرداز مراجعه کرده و سپس با وارد کردن شناسه قبض، با کارت بانکی خود، قبوض خود را پرداخت کنید. 

پرداخت قبض با روش POS 

در روش POS، شما با استفاده از یک کارتخوان بانکی قبض خود را پرداخت می‌کنید. به این صورت که کارت خود را می‌کشید، گزینه پرداخت قبض را انتخاب کرده، شناسه قبض را وارد می‌کنید و سپس با ورود رمز کارت بانکی خود، قبض خود را پرداخت می‌کنید.

پرداخت قبض با کد دستوری 

در روش پرداخت قبض با کد دستوری، شما می‌توانید بدون نیاز به اینترنت و با گوشی همراه خود ، قبوض خود را پرداخت کنید. در این روش باید یک کد دستوری را در بخش تماس‌های تلفن خود وارد کرده و اطلاعاتی مانند حساب بانکی و شناسه قبض را کامل کنید تا قبض دلخواه شما در همان‌جا، با وارد کردن رمز دوم کارت انجام شود. 

پرداخت قبض از طریق تلفن بانک 

در این روش می‌توانید از طریق تماس با تلفن بانک‌های معتبر، قبوض خود را به‌صورت تلفنی پرداخت کنید. یادتان باشد که در روش پرداخت با تلفن بانک، حتما باید رمز دوم و شناسه قبض را از قبل همراه داشته باشید و سپس تماس خود را بگیرید. شماره تلفن‌بانک‌های معتبر برای پرداخت قبوض مختلف در بخش زیر بیان شده‌اند: 

قبض برق                                 

۱۵۲۱         

قبض آب 

۱۵۲۲

قبض تلفن ثابت

۲۰۲۰

سایر قبوض 

۲۰۰۰

بهترین روش پرداخت قبض 

اگر بخواهیم منطقی به موضوع نگاه کنیم، بهترین روش پرداخت قبض، روشی است که وقت کمتری را از شما بگیرد و شما بتوانید این کار را در زمان بسیار کوتاهی انجام دهید. در نتیجه، می‌توانیم تاپ را به عنوان بهترین اپلیکیشن همراه بانک معرفی کنیم.

راهنمای پرداخت قبوض

پرداخت قبض با سوپر اپلیکیشن‌هایی مانند تاپ یا پرداخت قبض با کدهای دستوری یا تلفنی، می‌توانند جزء بهترین روش‌های پرداخت قبض محسوب شوند؛ زیرا در این روش‌ها شما نیازی به مراجعه حضوری به جایی ندارید و می‌توانید تنها با تلفن همراه خود و در عرض چند دقیقه، فرایند پرداخت قبض خود را انجام دهید.

پرداخت تمامی قبوض با سوپر اپلیکیشن تاپ

همان‌طور که گفته شد، تاپ یکی از سوپر اپلیکیشن‌هایی است که می‌توانید پرداخت قبض آنلاین را از طریق آن پیش بگیرید. به عنوان مثال، شما می‌توانید با اپلیکیشن تاپ پرداخت قبض برق با موبایل و حتی سایر قبض‌‌ها را به‌راحتی انجام دهید. برای انجام این کار کافی است تا مراحل زیر را در پیش بگیرید:

بهترین روش پرداخت قبض با تاپ

  1. سوپر اپلیکیشن تاپ را از اپ‌استورهای معتبر نصب کرده و در آن ثبت‌نام کنید؛
  2. وارد اپلیکیشن شده و در صفحه اصلی، روی گزینه «قبض» کلیک کنید. همچنین برای خرید شارژ و بسته اینترنت، می‌توانید روی گزینه مربوط به آن‌ها در صفحه اصلی اپلیکیشن کلیک کنید؛
  3. پس از کلیک روی گزینه قبض، مانند تصویر زیر گزینه افزودن قبض را انتخاب کرده و سپس نوع قبض خود را مشخص کنید؛ 
  4. در این مرحله شناسه قبض را جهت استعلام و اطلاع از مبلغ قبض وارد کنید و پرداخت خود را به‌صورت آنلاین انجام دهید. 

خدمات پرداخت آنلاین در یک چشم برهم زدن

در این راهنمای پرداخت قبض در بلاگ تاپ، با بررسی انواع روش‌های پرداخت الکترونیکی و آنلاین قبوض و تلفنی همراه شما بودیم. همین حالا می‌توانید سوپر اپلیکیشن تاپ را از اپ‌استورهای معتبر مانند کافه بازار، مایکت و غیره به‌صورت رایگان دانلود کرده و علاوه‌بر امکان پرداخت قبوض، از سایر خدمات مالی نیز بهره‌مند شوید. 

 

از بچگی تو مدرسه به‌خاطر انشاهایی که می‌نوشتم معروف بودم و انشا تنها زنگی بود که ازش خسته نمی‌شدم. با اینکه هنوز از اون شاخه به اون شاخه می‌پرم، اما هیچ‌وقت نمی‌تونم از نوشتن دست بکشم و این کار تنها فعالیتیه که باعث یادگیری بیشترم می‌شه و بهم انگیزه می‌ده :)

سوالات پرتکرار

شماره کارت بانکی، رمز دوم، CVV2، تاریخ انقضا، شناسه قبض و شناسه پرداخت.
به تاریخچه پرداخت‌ها در وب‌سایت یا اپلیکیشنی که از آن استفاده کرده‌اید، مراجعه کنید.
پس از پرداخت، شماره پیگیری دریافت کنید و آن را نزد خود نگه دارید.
با استفاده از وب‌سایت یا اپلیکیشن بانک، سامانه‌های دولتی، یا کدهای USSD می‌توانید قبض‌های خود را پرداخت کنید.
خیر. در حال حاضر شما می‌توانید قبض‌های خود را به‌صورت اینترنتی و تلفنی نیز بدون نیاز به حضور انجام دهید.
می‌تواند یکی از بهترین روش‌های پرداخت قبض را، پرداخت از طریق سوپر اپلیکیشن‌هایی مانند تاپ دانست.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخوردهای اینلاین
مشاهده همه دیدگاه‌ها